
FATSA’DA ÇEVRE FELAKETİ
Fatsalı ünlü haber spikeri Fatsa’daki altın madenine isyan etti: Acı gerçeği açıkladı.
Yeniçağ gazetesinde yer alan habere göre, Ordu’nun Fatsa ilçesinde 5 yıldır faaliyette olan altın madeninin neden olduğu çevre felaketini görenler isyan etti. TEMA Vakfı, paylaştığı videoda altın madeninin neden olduğu çevre felaketini gözler önüne serdi. Haber spikeri Mustafa Yenigün ise yaptığı paylaşımda kız kardeşi ve yeğeninin maden yüzünden tehlikede olduğunu vurguladı.
Ordu’nun Fatsa ilçesinde 5 yıldır faaliyet gösteren altın madeninin neden olduğu çevre felaketi sosyal medyada gündem oldu. TEMA Vakfı, sosyal medyada yayınladığı videoda 5 yıldır işletilen madenin bölgede geri dönülmez kayıplara neden olduğu vurgulandı. TEMA Vakfı’nın videosunda şu ifadeler yer aldı: "Altın madeni hakkında Fatsalıların anlatacakları var! Altın madeni sadece 5 yılda, Fatsa’da geri dönülmez kayıplara neden oldu" notuyla paylaşılan videoda Fatsalıların "Bu kadar ormanlar gitti, bu kadar ağaçlar gitti. Bu memlekette benim çocuklarım, torunlarım yarın yaşayamayacaksa, yazık olsun bizlere diyebiliyorum yani. Ağaçlarımız vardı, hepsini yok ettiler."
MUSTAFA YENİGÜN İSYAN ETTİ
Haber spikeri Mustafa Yenigün, altın madeninin 5 yılda Fatsa’yı getirdiği duruma isyan etti. Fatsalı ve ünlü oyuncu Kadir İnanır’ın yeğeni olan Yenigün, Tiwtter hesabından yaptığı paylaşımda Çernobil faciası sonrası başta babası olmak üzere bir çok kişiyi kaybettiğini belirterek, şimdi de kız kardeşi ve yeğeninin maden yüzünden tehlikede olduğunu söyledi. Mustafa Yenigün’ün paylaşımı şöyle: "Burası benim memleketim. Babamı ve nicesini gençliğinde yakalayan Çernobil, hayatlarında 60 yaşını görmeden hepsini mevta etti. Şimdi de bu siyanür belasını yasayan bacım, yeğenim, dostlarım ve nicesinin ikinci baharına göz koydular. Bu kez yerli ve milli. Yazıklar olsun.
VATANDAŞLARIN SAĞLIĞI BÜYÜK TEHLİKEDE. 68 İLDE MADEN İHALESİ AÇILDI.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) 68 ilde toplamda 766 adet maden sahası için Eylül ayının başında ihale başlattı. Karar kapsamında Ordu, Mesudiye'de de 9 yer maden sahası olarak belirlendi. 68 ilde ihaleye çıkarılacak madencilikle ilgili alanlar, çoğunlukla orman ve mera alanları ile sulak ve verimli tarım alanlarını kapsıyor. Yaklaşık 892 bin 894 hektar (300 bin futbol sahası büyüklüğünde) alanı kapsayan maden arama ve işletme ihaleleri 28 Eylül’de sona eriyor.