TANJU BEYAZIT YAZDI: YAĞMUR,YAĞMURSUZLUK VE…..
Yağmur nasıl yağar ?
“Havadaki nem %100′ü aşınca, su buharı yoğunlaşarak su tanecikleri oluşturur. Bu tanecikler rüzgârla sürüklenerek bir araya gelir ve bulutları meydana getirir. Bulut soğuk bir hava tabakasıyla karşılaşınca buluttaki su yoğunlaşarak su damlacıklarına dönüşür. Bu damlacıklar düşebilir büyüklüğe ulaşınca yağış olur.”
Yağmur duası yağmur yağdırır mı ?
Hayır…Yağmur duasına gidenler-gidecekler bile bilir bunu. Öyleyse; neden elinde kılıçla Atatürk’e hakaretler eden adam, yağmur duasına çağırıyor ? Üstelik de tüm Türkiye’nin yağmurlu bir haftaya girdiği bir zamanda !
Teslim almak için..Akılları, zihinleri, inançları teslim almak için.. Yağsın, yağmasın, onun için fark etmez. Bu bir eylemdir.Toplama, bağlama eylemi. İnançları siyasallaştırma, siyaseti aptallaştırma eylemi. Dindar kitleyi konsolide eylemi. Bu pandemide, bu şartlarda korsan bir eylemdir.
İnsanlar, gün gelir yağmur yağmasını istemez. Çünkü; zamansız yağmur, tarlada ürüne, üretime ve hareketlenmeye zarar verir. Peki; böyle günlerde, yağmur altında yağmur yağmama duasına çıkıldı mı hiç ?
Bakın Çin’de yağmur istemeyen yetkililer ne yapmışlar;
“..2000 davulcu, 15000 dansçı ve tonlarca havai fişekle Pekin Olimpiyatları’nın açılışı görülmeye değerdi. Yağmur sezonunda yapılan bu etkinlikte yağmur yağmaması ise ayrı bir şanstı. Ama bunu sağlamak için yetkililer gökyüzüne 1100 roket fırlatarak bulutlar kente ulaşmadan önce yağmur yağdırmayı başarmıştı.
Törenin yapıldığı gece, yakındaki Baoding kentine 10 cm yağış düşmüş, ama Pekin’de hiç yağmamıştı. Bazıları bunu, insanın hava koşullarını denetim altına alabileceğinin kanıtı olarak gördü.
Peki, böyle bir şey gerçekten mümkün mü?
Doğaya bu şekilde müdahale çabası yeni değil. 70 yıl kadar önce Amerikalı bilim insanları bulut oluşturma yoluyla yağmur yağdırmayı deniyordu. California eyaletinde bu teknik 50 yıldır kullanılıyor.
‘Bulut ekme’ olarak ifade edilen bu olgu için çeşitli yöntemlere başvuruluyor. Bulutlara gümüş iyodür kristalleri ekleniyor ve bunların etrafında buharın sıvılaşarak yağmur damlasına dönüşmesi sağlanıyor. Bu kristaller genellikle uçaktan bırakılıyor. Ama Çin’de olduğu gibi roket de kullanılabiliyor.
Çinliler’i, Amerikalılar’ı, Fransızlar’ı, İngilizler’i….yağmur duasına çıkarken gördünüz mü hiç ?..Onların Tanrısı mı yok ? Tabi ki var..İnançlı insanlar onlar da..Ama oralarda siyasal İslâm yok !