HALUK ERGÜVEN YAZDI:BAŞARIRIZ
Diyorduk ki, bir ekonomide, çalışıp üretenler;
Kendilerini
Çalışmayanları,
Devleti yönetenleri
Ordu'yu, polisi, adalet, eğitim,sağlık ve,
Din elemanlarını, besledikten başka, üretim araçlarının yenilenmesi için bir artı değer de üretmeleri gerekir.
Ekonomideki asalak unsurlarda genişleme,
ve işsizlikte artış, kaçınılmaz olarak krize neden olur.
Ekonomi yönetimi, kaynakları heba edip, doymak bilmeyen bir yandaş yaratma stratejisi uygulayınca, bu süreçte, gidişattan ürküp gemiden inenlerin yerine daha donanımsızların binmesi kaçınılmazdır. İşler kirlendikçe kirli adamlar, kirli adamlar çoğaldıkça kirli işler yaygınlaşır.
Başka bir deyişle, toplumun en marjinal kesimleri ile işbirliği yapmak ihtiyacı, yapılan işler kirlendikçe, daha kirli kadroların söz ve yetki sahibi olması sonucunu doğurur.
Baskı ve ilkellik yaygınlaşır.
Ama bir gerçek yaşanmaktadır.
Çalışmayanlar çok fazla artmıştır.
Çalışanların ürettikleri artık yeterli değildir.
Bütün bunlara, salgın nedeni ile ilave işsizlik eklenince, toplumsal muhalefeti, ne mafya mektupları, ne aya seyahat ne de, korkudan kaynaklı saldırganlık artık önleyemez.
Önleyemiyor.
Büyüyen toplumsal muhalefet, önce öncülük edemeyen, korkak yeteneksiz ve donanımsız kişilerin yönetimlerindeki, muhalefet partilerinde depreme neden oluyor.
Toplumsal muhalefetin artan gücü, hiçbir engeli tanımadan sonunda en büyük depremi iktidar partisinde de yaşatacak.
Sağlık ve geçim sorununu çözmek,
İşsizliği ortadan kaldırmak
Tarımda yatırım seferberliği başlatmak zorundayız.
Kaynaklar hazırdır, ülkemizin parasını çalan hırsızların kasalarındadır.
Şimdi ciddi bir ekonomik programla, ilim icabıdır diye mugalata ile değil, gerçekçi halkçı devrimci bir programla, topluma önderlik etme zamanıdır.
Ata'mızın başardıklarından ilhamla, başarırız.